Rendszeres olvasók

2023. március 30., csütörtök

Drakula halott és élvezi 1995 - Mel Brooks

 Jó paródia ebben a műfajban még kevesebb akad, mint jó film. Igazság szerint akárhogy töröm is a fejem, pillanatnyilag egy rajzfilm- és egy bábfigurán kívül túl sok nem jut eszembe, leszámítva Mel Brooks idevonatkozó opuszát. Brooks, aki több műfajparódiát is készített (Űrgolyhók, Robin Hood), nem hagyhatta ki Coppola Draculáját sem.  A történt szinte semmit sem változott csupán kissé a kivitelezés.

Minden szereplő és kellék adott, a végeredmény azonban merően szokatlan

Mel Brooks neve önmagában garancia arra, hogy a rekeszizmok alaposan meg lesznek dolgoztatva, és ha ez kevés lenne, Dracula szerepét nem más alakítja, mint Leslie Nielsen. A kanadai származású faarcú komikus, aki valamikor a légierőnél szolgált, tökéletes választásnak bizonyult. Sajátos sármjának köszönhetően a Dracula név egészen új értelmezést kap.


A szerelem örök

Vagyis van egy észveszejtőn jó vámpírunk, és még? Ott van van Helsing professzor, vagyis Mel Brooks, aki igen magasra teszi a lécet, csak a kevesen képesek követni. Romantikus főhősnőnk, Amy Yasbeck - a Robin Hood Marionja -, valamint csábos barátnője, Lysette Anthony - a Hegylakó-sorozat Hollója -, az aggódó, szerelmes ifjú, Steven Webber - Wings (Szárnyak) -, Renfield szerepében pedig Peter MacNicol.

Veszélyes küldetés, csak a kiválasztott nézhet szembe a gonosszal

Történetünk mindenben követi a hagyományos vonalat, sokban épít Coppola filmjére és a Lugosi Béla fémjelezte alkotásra... és sok másra is. Fokozottan figyeljük az árnyékokra!

Le sem lehet tagadni a rokoni vonásokat


Csábító...

...szenvedély

A Drakula halott és élvezi mondhatni kötelező "olvasmány" minden vámpírfilm-rajongó számára, ugyanakkor új távlatokat nyit a témában már jártas nézők számára.

"Soha nem iszom bort... na jó, megkóstolom..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése