Rendszeres olvasók

2023. március 26., vasárnap

Last Night in Soho - Utolsó éjszaka a Sohóba (2021)

 Egy YouTube-reklám vezetett el ehhez a filmhez. A trailer nem volt rossz, a téma határozottan érdekelt, és be kell vallanom, a film sokkal jobb, mint vártam. Az Utolsó éjszaka a Sohóban a 2021-es év filmpalettájának nem várt gyöngyszeme.

Már az első pillanattól sejthető, hogy véres vége lesz

Történetünk főhőse egy... nem!... két fiatal lány, akik a jövőt keresi a '60-as évek és napjaink Londonjában. Mindketten a Sohóban kötnek ki, és sorsukat összeköti egyetlen emeleti szoba. A kezdetben csillogó és vonzó világ lassan arctalannal kísértetekkel és vérrel fűszerezett rémálommá válik. Modern hősnőnknek pedig számot kell vetnie a világgal, ami sokkal nehezebb, mint elsőre gondolnánk, mert ahogy lenni szokott, semmi sem az, aminek látszik.

Két lány, egy szoba, ugyanaz a végzet?

A klasszikusan angol thriller azonban jóval többet kínál holmi esti borzongásnál. A hátterül szolgáló '60-as évek - a retró nem csak nálunk divat - és a mai London tökéletesen fonódik egybe, a múlt és jelen élő és már halott szereplői félelmetes összehangban mozgatják a szálakat. Pazar zene, pazar kosztümök, pazar díszletek! Ó, igen! És a szereposztás sem akármilyen. A Doctor Who?-ból ismert Matt Smith - napjainkban igencsak népszerű -, Terence Stamp, a nagy öreg és Diana Ring - aki nem ismerné, sürgősen nézzen utána - csak néhány nevet kiemelve. Mellesleg sokat látott néző, ha figyel ezt-azt azért már sejteni fog, bár az emberek ritkán figyelnek fel arra, ami nyilvánvaló.

Időutazók minden mennyiségben

A film egyik kulcsjelenete, ami egyben esszenciája is, a tánc a Café de Paris-ban - esküszöm, véletlen. Ha alaposan megnézzük, minden benne van, és a zenének köszönhetően egyszerűen magába szippant.

Ezt a filmet ajánlom azoknak, akik imádják a '60-as éveket, és azoknak is, akik nem. Jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése