Rendszeres olvasók

2023. április 9., vasárnap

Hannibal ante portas - avagy lesz-e folytatása a sorozatnak, dr. Lecter?

 A 3. szezon befejezése óta (2015) várják a rajongók a folytatást, petíciók keringenek a neten több százezer aláírással, Brian Fuller, Mads Mikkelsen és Hugh Dancy is készen áll, de valahogy csak nem akar összejönni a dolog.

Félhivatalos plakát egy új szezon ígéretével

Tavaly ősszel reppent fel a hír, hogy a Netflix jóvoltából mégiscsak tető alá hozható a dolog, bár az egyértelmű, hogy nem használhatják fel Harris A bárányok hallgatnak című opuszát. Harrisnek nyilván nem tetszett, hogyan szerkesztett Fuller pár sorból két teljes szezont, és annak ellenére, hogy a 3. évadot kénytelenek voltak megcsonkítani, mégis remekmű született. A gyermek bizony túlszárnyalta alkotóját, de Harris féltékenyen ragaszkodik A bárányok hallgatnak sikeréhez, nem osztozik senkivel, melynek végeredménye egy harmatgyenge sorozat lett Clarice címmel (2021). Ez a sikertelen próbálkozás egyúttal azt is megmutatta, hogy egy ötlet önmagában még kevés, a kidolgozás a lényeg. Gondoljunk csak arra, hogy A vörös sárkány első változata Az embervadász (1986) eléggé gyenge értékeket hozott, pedig Brian Cox alakítása Lecterként kiemelkedő. Szóval, Harris bármilyen borzalmakat is örökít meg az emberi gonoszság mélységeit feltárva - mellesleg írói stílusán még lehetne mit csiszolni, nem egy Stephen King -, ez önmagában kevés a hírnévhez. 

Plakát terv No. 2

Elérkezett a várva várt április 4-e, de Hannibal sehol, viszont már több forrásból megerősítették, hogy a folytatás elmarad. Vajon meddig fogócskáznak még az amerikai tévétársaságok a Hanniballal? Igazán szomorú, sőt, felháborító, hogy egy ilyen színvonalas, minden tekintetben briliáns sorozat végül elvérzik a  hiúság oltárán olyan ostoba indokkal, mint a nézettségi ráta. Talán a tény, hogy Mikkelsen szerepet kapott a legutóbbi Indiana Jones-filmben, add majd némi löketet a dolognak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése