Rendszeres olvasók

2017. augusztus 24., csütörtök

Magyarok az Isonzónál - képregény

Sokan becsmérlően tekintenek a képregényre, mint műfajra, akárcsak a "ponyvára", pedig egy jól megrajzolt és megírt darab van olyan elgondolkodtató, mint bármely állítólagos szépirodalmi mű. Bevallom, életem meghatározó élményei közé tartozott a Fülesben közölt képregények olvasása, köztük a Korcsmáros Pál megalkotta Rejtő-variációk. Igen sajnálatos, hogy azóta képregényirodalmunk eléggé szegényessé vált. Vannak ugyan próbálkozás minden vonalon, de a külföldről beömlő kínálat és a reklám teljes hiánya háttérbe szorítja őket. Ezért is örültem meg annyira, amikor a kezembe akadt két valódi ritkaság.

"Amatőr" képregények a Nagy háborúról

A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány gondozásában jelentek meg a Magyarok az Isonzónál és a Merénylet Szarajevóban című válogatások, mindkettő igaz csemegének számít a képregény-rajongók számára. A változatos stílusban készült rövid történetek közül mindenki kiválaszthatja a magának leginkább tetsző darabot.

Békefi Tamás: 30 nap - szemtől szembe az ellenséggel

Kovács Fülöp: A notesz - Frank Miller stílusában

Szabó László: Isonzói ajándékok - klasszikusnak tűnő

Részemről egyetlen dolgot rónék fel, hogy a kiadvány mindössze 36 oldalas, igazán jó volna hasonlót olvasni akár fekete-fehérben is.

Ajánlott linkek:
http://shop.shirokuma.hu/egyebkonyvek/nagyarok-az-isonz%C3%B3n%C3%A1l-nagy-h%C3%A1bor%C3%BA-kutat%C3%A1s%C3%A1%C3%A9rt-k%C3%B6zhaszn%C3%BA-alap%C3%ADtv%C3%A1ny
http://shop.shirokuma.hu/egyebkonyvek/merenylet-szarajevoban-kepregeny
http://nagyhaboru.hu/
http://gombalovas-eredeti.blogspot.hu/search/label/30%20nap%20%28Magyarok%20az%20Isonz%C3%B3n%C3%A1l%20k%C3%A9preg%C3%A9nyp%C3%A1ly%C3%A1zat%29


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése