Rendszeres olvasók

2020. június 16., kedd

Hannibal - 4. évad

Pár hete röppent fel először a hír Mads Mikkelsen privát oldaláról, és azóta egyre több helyen olvasni, hogy a Hannibal 4. évadja mégiscsak elkészül a Netflix égisze alatt. A történet A bárányok hallgatnak Bryan Fuller-féle adaptáció lesz, de azt még nem tudni pontosan, hogy Clarice karaktere hogyan is jelenik meg benne, főként annak fényében, hogy a szerző, Thomas Harris egy külön sorozatot szán az FBI-ügynöknőnek. Részemről amondó volnék, hogy Clarice-t vigye csak Harris mester, Fuller biztosan jól meglesz nélküle is - én mindenképpen.
Harris mesternek egyébként kétségtelenül A vörös sárkány az első és legsikerültebb alkotása, annak ellenére, hogy a moziváltozatnak köszönhetően A bárányok hallgatnak lett a legnépszerűbb. A Hannibalról bátran elmondhatjuk, hogy a rókáról lenyúzott második bőr, a Hannibal ébredése pedig egy egészen más világot tár elénk, így bár kiegészíti a "Hannibal-trilógiát", nyugodtan tekinthetjük egy külön álló műnek, amiből Fuller mesterien táplálkozott - számos eleme felbukkan a 2. szezonban.

Hogyan is kellene tálalni a dolgot?

További jó hír, már ha igaz, hogy az alkotók visszatérnek az 1. szezon technikai és hangulati elemeihez, amit sem a 2., sem a sebtében összecsapott 3. szezonban nem tudtak túl szárnyalni. Talán ha nem lebeg Hannibal felett Damoklész kardjaként a nézettségi ráta, Fuller ismét szabadon szárnyalhat, mint a sorozat kezdetén. A Netflix egyébként az utóbbi években szélsebesen tör előre, és számos olyan sorozatban van benne a keze, ami csak előnyére válhat, illetve olyan sorozatokat tűz a műsorára, melyek szerencsére magas színvonalat képviselnek (Babylon Berlin, Endeavour). Így talán a Hannibal lekerülhet az elkapált sorozatok listájáról.

"Rajtunk nem múlik, mi készen állunk!"

Bővebben a Hannibal 4. szezonáról:

További érdekesség:

Clarice:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése