Rendszeres olvasók

2020. március 21., szombat

Hogyan készítsünk marionett bábút? - Azok a szemek!

Egy ismerősöm javaslatára kipróbáltam néhány új dolgot. Gyakran mondják: a szem a lélek tükre. Lássuk csak, hogy működik ez a gyakorlatban!

Az első lényeges, bár kívülről nem látható változás, hogy a testben több helyen a tömör gyurma alatt hungarocell golyók találhatók, egy a fejben és kettő kisebb a mellkasban. Ezáltal a test valamivel könnyebb lett, azonban ha fonalból készítem a hajat, talán kevésbé praktikus, illetve akkor érdemesebb kisebb labdákat használni. Ennél a karakternél ilyen probléma nincs, mert saját anyagából készül a hajzat.

 Egy kis anyagspórolás és súlycsökkentés 
hungarocell labdákkal

Másodszor ezúttal nem festett szemei lesznek a karakternek, hanem a kínai iparnak háló üveghatású műanyagból készült 12 mm átmérőjű szemek, melyek több színben is kaphatók. Ezúttal egy szürkéskék, pontosabban acélkék árnyalatot választottam. A szemeket jól elhelyezni nem annyira könnyű, mint első gondolnánk. Nem pusztán az elhelyezés, de az eldolgozás is igen fontos, hiszen nem a teljes szemgolyó lesz végül látható, pusztán egy része. A gyurmát tehát finoman rá kell igazgatni a szemgolyóra akár a szemhéjat és a bőrt.

Elsőre kísértetiesnek tűnhet...

...a festés azért segít a helyzeten

A kísérlet eredménye nem egészen egyértelmű. Több véleményt is meghallgattam, de úgy tűnik, ehhez a stílushoz talán a festett szem jobban illik.

Az elkészült karakter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése